Disciplina positiva (Marga Acosta)

Curs reconegut pel Departament d’Educació i bonificable per la Fundae

 

Presentació           

La Disciplina Positiva és una proposta metodològica pràctica, respectuosa i segura, a través de la connexió entre docents i estudiants, on la teoria ens permet entendre i empatitzar amb nens, nenes, adolescents i joves que manifesten comportaments disruptius que els afecten negativament a ells i a tothom que s’hi apropa.

Aquest mètode es fonamenta en la creació de l’aula com a un espai segur per a l’aprenentatge, junt amb una resposta tant respectuosa com eficaç davant de les crisis greus de conducta.

Això és possible fusionant l’amabilitat amb la fermesa, despertant un sentiment de pertinença i d’importància a l’aula, i connectant amb l’alumnat des de la calma, l’acceptació, la regulació i l’empatia.

Després de la formació, et qüestionaràs i miraràs els problemes de conducta amb esperança,  passió i força suficient per a visibilitzar les dificultats de l’alumnat i, a partir d’aquí, donar-los la  resposta inclusiva que mereixen.

Objectius

 • Analitzar el marc conceptual sobre els problemes de conducta.
 • Descobrir els principis de la disciplina positiva i com construir a l’aula un espai segur a partir d’ells.
 • Conèixer eines educatives que milloren la conducta de l’alumne i aconseguir un sentiment de pertinença i importància de tots els alumnes a la seva aula de referència.
 • Proposar canvis a l’aula que permetin una inclusió real de l’alumne amb problemes greus de conducta a la seva aula ordinària.
 • Conèixer un protocol d’actuació per a situacions de crisis explosives de la conducta.

Continguts

 • Marc conceptual dels problemes de conducta.
 • Principis de la disciplina positiva.
 • Eines educatives des de la disciplina positiva.
 • Aula inclusiva, espai segur d’aprenentatge:
  • Canvis estructurals de l’aula.
  • Programa socioemocional per a implantar a l’aula.
  • Desafiaments per a créixer com a docent.
 • Maneig d’episodis greus de conducta.
 • Registre conductual.
 • Entrenament conductual.
 • Protocol d’actuació en situació de crisi.

Destinataris

 • Professionals educatius: mestres, professors, orientadors, educadors, personal de suport, monitors i personal de l’àmbit escolar.
 • Professionals sanitaris: terapeutes ocupacionals, psicòlegs, logopedes, psicopedagogs, etc.
 • Familiars i, en general, qualsevol persona interessada en millorar la qualitat de vida de les persones amb problemes de conducta.

Aquest curs no es grava per protecció de les dades personals dels assistents i de la propietat intel·lectual de la ponent. Un cop finalitzat el curs es compartirà la presentació exposada i altra documentació d’interès.

El curs s’impartirà en castellà. 

Dies   CANVI DE DATA!

Dissabte 17 de setembre de 2022 (De 9-14 hores i de 15-18 hores)

Dimecres 6 de juliol de 2022 (de 15-19 hores amb un descans)

Dijous 7 de juliol de 2022 (de 15-19 hores amb un descans)

Lloc 

Online en directe a través de la plataforma Zoom (places limitades)

Un dia abans del curs rebreu un enllaç que us donarà accés a la reunió.

Preu net 

70 €

La ponent 

Marga Acosta

Mestre, llicenciada en psicopedagogia i pedagogia, màster en educació especial i en prevenció i intervenció psicològica en problemes de conducta a l’escola.

Entrenadora en disciplina positiva per a l’aula, famílies, primera infantesa i organitzacions, especialista universitària en Mindfulness i formació en conteteràpia.

Ha dedicat gran part de la seva vida a investigar sobre pràctiques educatives coherents que demostrin que mai és massa tard per a donar als nens i les nenes amb problemes de conducta més oportunitats i espais segurs a on puguin crear vincles sans de participació, confiança i seguretat, sentint-se estimats i valorats. D’aquesta recerca neix Siempre Atentos, un programa socioemocional enfocat en un camí, on cada passa és una experiència, una aventura que ens permet connectar amb nosaltres mateixos i amb la resta per a pertànyer i sentir-nos importants a l’aula.

Autora del llibre “Lo que aprendí mientras te portabas mal” i del programa socioemocional “Siempíe Atentos” ambdós avalats per l’ASEDEM (Asociación española de Educación Emocional).

Com inscriure’s

 1. Ompli el nostre formulari d’inscripció: FORMULARI D’INSCRIPCIÓ.
 2. Educatio els enviarà, en un màxim de 24 hores, un correu de preinscripció confirmant si queden places lliures amb el número de compte on fer la transferència en el termini màxim de 15 dies. Si no el rebeu reviseu la carpeta de spam.
 3. Trameti el comprovant bancari al correu info@educatiocat.com
 4. Un cop rebut el comprovant de la transferència, els confirmarem la inscripció definitiva al curs.

Per a més informació ens pot contactar a info@educatiocat.com

Certificació del curs

Assistents docents

Aquest curs està reconegut pel Departament d’Educació com a formació continuada del professorat no universitari, vàlid també per a tècnic/ques d’educació infantil i educadors/es. Hi tenen dret tots els docents, amb independència de si estan treballant o no o del tipus de centre on prestin serveis (públic, privat o concertat).

D’acord amb l’Ordre ENS/248/2012, de 20 d’agost per tal de completar les 10 hores que certifica el Departament d’Educació, els docents assistents que vulgueu rebre aquest reconeixement, un cop finalitzada la fase presencial,  haureu de realitzar un treball complementari.

Aquest treball s’haurà d’adreçar en el termini màxim de 15 dies a l’adreça cursos@educatiocat.com. Malgrat que el curs s’imparteixi en castellà, el treball, naturalment,  es podrà realitzar en català i de manera individual o col·lectiva entre varis assistents. Aquest treball no rebrà correcció per part de la ponent, excepte quan sigui un qüestionari.

El reconeixement del Departament d’Educació es realitza via telemàtica i no s’envien certificats. El certificat del curs estarà disponible passats 30 dies d’haver-se celebrat al següent enllaç del Departament d’Educació:  Les meves activitats

En la següent adreça podeu sol·licitar l’alta d’usuari d’XTEC:  Alta XTEC .Si no disposeu de compte xtec podem demanar una còpia en pdf del reconeixement al Departament d’Educació i enviar-la al vostre email. Els docents que no realitzeu el treball complementari no podreu optar al reconeixement del Departament d’Educació i rebreu per email un certificat d’assistència de la nostra entitat per 8 hores cursades.

Assistents no docents

Als assistents que no siguin docents se’ls lliurarà per email un certificat d’assistència per 8 hores cursades.

Bonificacions de la FUNDAE  (s’ha de gestionar des dels centres)

Com em puc bonificar des del centre? 

Veieu-ho en el següent enllaç: La bonificació en 8 passos.  

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s