Comportament agressiu i disruptiu en el TEA (Rebeca Cabrera)

Aquest curs s’impartirà en castellà / Este curso se impartirà en español

Curs reconegut pel Departament d’Educació i bonificable per la Fundae des dels centres

 

PRESENTACIÓ

Les conductes agressives són motiu d’un enorme patiment en les persones amb autisme i en el seu entorn, i han de ser una prioritat vital en qualsevol tractament. Tant si es tracta d’agressions dirigides al propi cos (autolesions) com si ho són cap a altres persones (heterolesions), tenen un impacte tremendament negatiu en la vida de les persones amb TEA. Poden derivar en problemes greus de salut i són un obstacle per a l’aprenentatge, la interacció social, la independència i la vida en la comunitat.

La informació actual sobre com fer front a aquestes situacions és escassa més enllà dels tractament amb fàrmacs i de la contenció física, que no donen una resposta satisfactòria, definitiva i, a vegades, prou respectuosa amb les persones que pateixen en primera persona.

Les persones amb autisme no han de renunciar a una vida plena per la interferència dels seus comportaments disruptius i agressius, i a nosaltres ens correspon millorar el seu benestar. Per aconseguir-ho cal la coordinació efectiva i real entre la família, l’escola i els professionals, creant una xarxa col·laborativa on cadascú sap què fer des del seu àmbit d’actuació.

L’origen és sovint divers, complex i multifactorial. Intervenen  causes comunicatives, autoestimulatòries, d’activació, sensorials o disruptives o la combinació de vàries d’elles. L’anàlisi, classificació i comprensió d’aquestes causes permeten la implantació d’una intervenció efectiva.

Rebeca Cabrera presenta un curs pràctic basat en les evidències obtingudes en els seus més de 10 anys d’experiència tractant conductes agressives en persones amb autisme, tot sovint les més complicades.

PROGRAMA

 • Conceptes bàsics.
 • Autolesions tipologia
 • Autolesions intervenció.
 • Heterolesions tipologia
 • Heterolesions intervenció.
 • Comportament disruptiu causes i intervenció.
 • Resolució de casos pràctics.

LA PONENT

Rebeca Cabrera Urquía

Llicenciada en psicologia. Diplomada en logopèdia. Màster en teràpia de conducta. Experta en mediació familiar, en trastorns de la infància i la joventut i en la lectura i l’escriptura. Formadora en l’àrea de la diversitat a nivell internacional. Creadora del programa PAAIGI. Directora dels centres PAAIGI.

Autora de varis llibres en el camp de l’autisme (Comportamiento disruptivo y agresivo en persones con TEA, Trastornos de alimentación en persones con TEA, Manual PAAIGI, Perfil conductual PAAIGI)

DESTINATARIS

 • Professionals educatius: mestres, professors, orientadors, educadors, vetlladors, monitors i personal de l’àmbit escolar.
 • Professionals sanitaris: terapeutes ocupacionals, psicòlegs, logopedes, psicopedagogs, metges, etc.
 • Familiars i, en general, qualsevol persona interessada en millorar la qualitat de vida de les persones amb TEA.

DIA

Dissabte 12 de desembre de 2020 de 16 a 20 hores

Diumenge 13 de desembre de 2020 de 16 a 20 hores

És important connectar-se a la plataforma almenys 15 minuts abans.

Acreditació a partir de les 15’30 hores.

LLOC

Online a través de la plataforma Zoom (places limitades)

Aquest curs es farà online mitjançant la plataforma Zoom.

Podeu crear un compte gratuït clicant en aquest enllaç: https://zoom.us/

Uns dies abans del curs rebreu un correu amb la ID i la contrasenya que us donarà accés a la reunió. És important que us identifiqueu amb el mateix correu que vàreu fer servir per a la inscripció a aquest curs.

Per a més informació abans i durant la jornada us podeu dirigir al correu info@educatiocat.com

Places limitades

PREU NET

70 €

COM INSCRIURE’S

 1. Ompli el nostre formulari d’inscripció: FORMULARI D’INSCRIPCIÓ.
 2. Educatio els enviarà un correu de preinscripció confirmant si queden places lliures amb el número de compte on fer la transferència en el termini de 15 dies. És important que consti el nom del participant quan faci el pagament.
 3. Trameti el comprovant bancari al correu info@educatiocat.com per al seu seguiment.
 4. Un cop rebut el comprovant de la transferència, els confirmarem la inscripció definitiva al curs.

Per a més informació ens pot contactar a info@educatiocat.com

 

CERTIFICACIÓ DEL CURS

Assistents docents

Aquest curs està reconegut pel Departament d’Educació com a formació continuada del professorat no universitari, vàlid també per a tècnic/ques d’educació infantil i educadors/es. Hi tenen dret tots els docents, amb independència de si estan treballant o no o del tipus de centre on prestin serveis (públic, privat o concertat).

D’acord amb l’Ordre ENS/248/2012, de 20 d’agost per tal de completar les 10 hores que certifica el Departament d’Educació, els docents assistents que vulgueu rebre aquest reconeixement, un cop finalitzada la fase presencial,  haureu de realitzar un treball complementari que es facilitarà a l’acabar el curs. Aquest treball s’haurà d’adreçar en el termini màxim de 15 dies a l’adreça  cursos@educatiocat.com.

El reconeixement del Departament d’Educació es realitza via telemàtica i no s’envien certificats. El certificat del curs estarà disponible passats 30 dies d’haver-se celebrat al següent enllaç del Departament d’Educació:  Les meves activitats

En la següent adreça podeu sol·licitar l’alta d’usuari d’XTEC:  Alta XTEC .Si no disposeu de compte xtec podem demanar una còpia en pdf del reconeixement al Departament d’Educació i enviar-la al vostre email. Els docents que no realitzeu el treball complementari no podreu optar al reconeixement del Departament d’Educació i rebreu per email un certificat d’assistència de la nostra entitat per 7 hores cursades, passats els 15 dies de termini per al lliurament del treball.

Assistents no docents

Als assistents que no siguin docents se’ls lliurarà per email durant els dies posteriors al curs un certificat d’assistència per 7 hores cursades.

Bonificacions de la FUNDAE  (s’ha de gestionar des dels centres)

Com em puc bonificar des del centre? Veieu-ho en el següent enllaç:

La bonificació en 8 passos

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s